Teatteri Tuike Teatteri Tuike

Historia

Tuikkeen ensimmäinen mainoskirje vuodelta 1997

Teatteriyhdistys Tuike ry on vuonna 2007 rekisteröity voittoa tavoittelematon yhdistys.

Teatteri Tuike on saanut alkunsa vuonna 1997 kun se tuotti ensimmäisen lastenteatteriesityksen Ville ja Valle. Kestosuosikki esityksellä kierretään päiväkoteja ja kouluja edelleen.

Vuoden 2007 jälkeen Tuikkeen ohjelmisto on moninkertaistunut. Ville ja Valle esityksen lisäksi Tuikkeella on useita muitakin esityksiä jotka eivät poistu ohjelmistosta ja niitä on mahdollisuus tilata vuodesta toiseen koulun tai päiväkodin tilaisuuksiin.

Ohjelmisto

Elokuussa 2013 Tuikkeesta tuli Tapanilalainen kun se vuokrasi omat toimitilat Tapanilan aseman kyljestä. Omat toimitilat sijaitsevat Tapanilassa, Viertolantien vanhassa, punatiilisessä tehdasrakennuksessa.

Tuike järjestää tiloissaan esityksiä, koulutuksia sekä vuokraa tilojaan mm. muille taiteen tekijöille ja kulttuurialan toimijoille.

Teatteri Tuike pyrkii löytämään uusia tapoja tehdä ja kokea teatteria. Tavoitteina ovat aistiteatterin, fyysisen teatterin, sanattoman teatterin ja naamioteatterin kehittäminen Suomessa.

Tuikkeen menneitä produktiota

 

Tuike ylläpitää ammattiteatterin lisäksi harrastajille suunnattua Ilmaisukoulu Tuiketta. Ilmaisukoulu Tuike on perustettu vuonna 2008. Ilmaisukoulussa on vuosien varrella opiskellut teatteria yli 1000 lasta, nuorta ja aikuista. Lisää Ilmaisukoulusta