Teatteri Tuike Teatteri Tuike

Etätaide

Hankkeemme suunnitelmat menivät täysin uusiksi koronapandemian vuoksi, jonka seurauksena aloimme suunnittelemaan audiokonsepteja internetissä jaettaviksi ja koettaviksi. Kohderyhmänämme on edelleen koillisen alueen lapset ja nuoret, mutta kaiken ikäiset ovat olleet tervetulleita osallistumaan ja kuuntelemaan äänikirjoja ja teoksia. 

Julkaisimme kevään 2020 aikana seuraavanlaiset konseptit:

Tapanilan tarinat -äänikirja

Tämän kirjan tekoon osallistui seitsemän eri lapsiryhmää, jotka fasilitaattorin johdolla tekivät yhdessä Tapanilaan sijoittuvia fiktiivisiä tarinoita.

Konsepti ja toteutus: Ann-Mari Ohtamaa ja Riikka Herva
Äänisuunnittelu: Aarne Linden 

Matka arjen toiselle puolelle

Tässä konseptissa yhteisötaiteilijat Anniina Väisänen ja Ann-Mari Ohtamaa kirjoittivat unenomaisia ja mahdollisesti oivalluksia herättäviä äänimatkoja arjen toiselle puolelle, missä itsensä ja omien näkyjen kohtaaminen mahdollistuu. Alunperin matkat oli suunniteltu moniaistisesti koettaviksi eri puolilla koillista aluetta yleisötapahtumissa, mutta koronatilanteen vuoksi matkat julkaistiin internetissä, jossa kokija sai kyselylomakkeen avulla tilanteeseensa sopivan matkan. Matkoja tehtiin neljä: Painovoima, Painovoimattomuus, Avattu ja Kätketty.

Konsepti ja toteutus: Anniina Väisänen ja Ann-Mari Ohtamaa
Äänisuunnittelu: Aarne Linden

Hyvän yön ja aamun sadut -äänikirja

Tämän äänikirjan konseptin teimme yhdessä Värinauttien kanssa, jotka tekivät pyynnöstämme kaksi tarinalabyrintti-lomaketta, joiden avulla pystyy tekemään oman sadun iästä riippumatta. Pyysimme somekanavilla ihmisiä osallistumaan satujen tekoon ja näistä saduista syntyi  äänikirja.

Konsepti: Ann-Mari Ohtamaa, Värinautit Anni Pöyhönen ja Mona Paalanen
Äänisuunnittelu: Aarne Linden
Lukija: Riina Nieminen

Share Project :

  • Categories:
  • Share Project :