Teatteri Tuike Teatteri Tuike

Kesäteatteri: Kaislikossa suhisee


Teatteri Tuike on toteuttanut kesäksi 2019 esityksen Kaislikossa suhisee! Vauhdikkaassa ja musiikkipitoisessa esityksessä viihtyy koko perhe 4-vuotiaasta 100-vuotiaaseen asti. Esitys kiertää viidessä eri esityspaikassa; kesäkuussa esitys nähtiin Tapanilassa ja Viikissä, loppukesästä vuorossa ovat Roihuvuori, Suutarila ja Tapanila.

Kaislikossa suhisee on englantilaisen Kenneth Grahamen vuonna 1908 kirjoittama lastenkirja. Nyt uudelleendramatisoidussa tarinassa teemoiksi nousevat kiusaaminen, ystävyys ja muiden auttaminen.

Pieni kotinsa menettänyt Myyrä tapaa piknik-retkiä rakastavan Rotan. Yhdessä he lähtevät selvittämään Myyrän tuhoutuneen kodin mysteeriä. Matkalla he saavat avukseen vauhdikkaan Konnan, oikeudenmukaisen Mäyrän sekä ujon Kanin. Hankaluuksia ystävyksille aiheuttaa juonittelevien Näätien joukko. Ahneet Näädät eivät usko ystävyyteen ja kiusaavat surutta itseään pienempiä. Lopulta itsekkäät kiusaajat saavat kokea pieneläinten yhteistyön voiman omissa nahoissaan.

Näätä Vatipää (Johanna Fallström), Näätä Valopää (Noora Kääriäinen) ja Näätä Pomo (Elina Niskanen)
Kuvassa vasemmalta Kani (Marika Töyräs), Rotta (Anna Norros), Myyrä (Sinikka Isoaho) ja Konna (Henna Karekari)

Tuike on tuottanut aikaisempina vuosina kaksi kesäteatteriesitystä sisätiloissa (Mosasauruksen arvoitus ja Veden alla) ja kesällä 2018 ensimmäisen ulkoteatteriesityksen Kolme pientä porsasta Tapanilan kylätilan pihalle. Tänä kesänä jatkamme ulkoteatteriperinnettä kiertuemuodossa.

ESITYKSESTÄ SANOTTUA

”Vaikka tarinassa käsiteltiin vaikeita asioita siinä oli silti myös viihdyttävä tarina ja kekseliäisiin asuihin pukeutuneita hahmoja. Lapset nauttivat todella paljon tästä vauhdikkaasta muttei ollenkaan liian pelottavasta esityksestä.”
-Lapsiparkki-blogi
 
”Työryhmä esiintyy hyvällä meiningillä ja hurjasta vauhdista huolimatta Nina Rinkisen ohjaama esitys on hauska ja tasapainoinen kokonaisuus. Esityksestä tuli yksinkertaisesti tosi hyvä mieli ja se on mielestäni lastenteatteriesitykselle erinomainen meriitti.”
-Kujerruksia-blogi
”Teatteri Tuike on saanut esitykseensä syvällisen, herkän lastensadun hengen, onnistuen kuitenkin ottamaan nykyajan huumorin ja ajankohtaisia teemoja mukaan. Oikein ihana päivitys klassikolle. — Mäyrä on kiukkuinen mutta toisaalta hän on hurmaavan äidillinen, yhteisöstä huolehtija. Hän oli ehdottomasti oma suosikkini. Lapseni taas nauttivat erityisesti ilkeän mutta hiukan hölmön näätäkolmikon seuraamisesta.”
Pienten taikapiiri -blogi

Ikäsuositus: 4-100-vuotiaat

Ohjaus ja dramatisointi: Nina Rinkinen

Näyttelijät:
Johanna Fallström
Sinikka Isoaho
Henna Karekari
Noora Kääriäinen
Elina Niskanen
Anna Norros
Pauliina Penttinen
Marika Töyräs

Kappaleiden sanoitus ja sävellys: Riina Nieminen, Miika Elmgren ja Nina Rinkinen

Puvustus: Työryhmä

Maskeeraus: Henna Karekari

Tapahtumakuva, juliste ja käsiohjelma: Iina-Mariia Happonen

Valokuvat: Nina Rinkinen


ESITYKSET

TAPANILA: PÄIVÄKOTI JÄKÄLÄ
Jäkälätie 11, 00730 Helsinki
6.6. klo 18
8.6. klo 15
9.6. klo 15
12.6. klo 18

VIIKKI: LEIKKIPUISTO VIIKKARI
Laivuri Petterin kuja 3, 00790 Helsinki
13.6. klo 18
15.6. klo 15
16.6. klo 15
18.6. klo 18

ROIHUVUORI: ROIHUVUOREN RIO -KAHVILA
Roihuvuorentie 9, 00820 Helsinki
31.7. klo 18
1.8. klo 18

SUUTARILA: LEIKKIPUISTO LINNUNRATA
Linnunradantie 8, 00740 Helsinki
3.8. klo 15
6.8. klo 18
9.8. klo 18

TAPANILA: TAPANILAN KYLÄTILA
Veljestenpiha 9, 00730 Helsinki
10.8. klo 14
11.8. klo 14
16.8. klo 18


LIPUT

Liput ennakkoon verkkokaupasta: 14 € / 12 €* / perhe 45 €**
Lippukauppaan

Liput ovelta ja varattuna: 16 € / 14 €* / perhe 50 €**
Lippuvaraukset:info(a)teatterituike.fi.

*Alennukseen ovat oikeutettuja lapset, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja alan ammattilaiset.

**Perhelippu sisältää neljä lippua: kaksi aikuista ja kaksi lasta.

Sylivauvat veloituksetta.

Kysy pakettitarjousta yli 10 hengen ryhmille!


TULOSSA KESÄTEATTERIIN?

–Esitys on ulkona ja katsomossa ei ole katosta. Pukeuduthan sään mukaisesti.
–Esityspaikoilta löytyy vaihtelevasti parkkipaikkoja. Suosittelemme saapumaan hyvissä ajoin etsimään parkkipaikkaa.
–Lunastathan varatut liput 20 minuuttia ennen esityksen alkua
–Esityksen väliaikabuffetissa on tarjolla herkkuja!
–Lipunmyynnissä sekä buffetissa käy korttimaksu ja käteinen.


KAISLIKOSSA SUHISEE -HAHMOT

”Herttinen sentään!” Rauhaa rakastavan Myyrän roolissa ihastuttaa Sinikka Isoaho.
”Varpaatkin aivan lähtevät lentoon kun ajattelee lähestyvää piknikkiä!”
Rotta rakastaa piknikkejä ja rauhaa, mutta on onnellisimmillaan, kun on muita eläimiä ympärillä. Rotan roolissa hurmaa Anna Norros.
”Automobiili! Ooh! Kuinka upea ja kiiltävä se onkaan! TÖÖT TÖÖT!!” Konnan roolissa hurmaa Henna Karekari // 13.-18.6. esityksissä Konnan roolissa Marika Töyräs. Näin Henna kertoo roolistaan ja esityksestä: ”Konna on energinen ja höperö tyyppi, joka innostuu kaikesta aina täysillä. Konna elää tunteella, ja onkin joskus myös ailahtelevainen ja ajattelematon. Esitystä kannattaa tulla katsomaan loistavien, taitavien näyttelijöiden sekä mielenkiintoisten ja hauskojen hahmojen vuoksi.”
”Miksi kukaan ei ole kertonut minulle aikaisemmin, että Konna on taas seonnut?!” Mäyrän roolissa nähdään karismaattinen Pauliina Penttinen. Näin hän kertoo roolistaan ja esityksestä: ”Mäyrä on äreähkö, mutta hyvää tarkoittava ja ehdottoman oikeudenmukainen metsän nimitetty tuomari. Itsestäni löytyy sopivasti samaa ’Justiinaa’ kuin vantterasta Mäyrästä. Esitys on vauhdikas, vitsikäs ja taatusti viihdyttävä kuvaus eläinten elosta ja olosta joen törmällä, suuren metsän laidalla!”
Kanin roolissa nähdään Marika Töyräs // 13.-18.6. esityksissä Kanin roolissa Henna Karekari.  Näin Marika kertoo hahmostaan ja esityksestä:
”Kani on arka ja hyväntahtoinen otus, joka ei toivo kenellekään pahaa – ei edes kiusaajillensa. Hän haluaisi tehdä oikein ja olla reilu, mutta aina ei rohkeus riitä.
Tämä on hauska, vauhdikas ja kesäinen esitys, jossa on paljon erilaisia hahmoja, joihin moni voi varmasti samaistua.”
Näätä Pomon roolissa hurmaa Elina Niskanen. Näin hän kertoo roolistaan: ”Näätä Pomo on kovistelija, joka jättää kaikki likaiset työt muiden hoidettavaksi. Ulkokuori on kovaa kulissia, jonka alla piilee epävarmuus, jota Pomo ei julkisesti hevillä esittele. Kuka itkee koviten, kun pilkka osuukin omaan nilkkaan?”
”Ainiin, eikö me oltu niitä pahiksia?”
Näätä Valopää (Noora Kääriäinen) ja Näätä Vatipää (Johanna Fallström) ovat jatkuvasti pahanteossa, mutta eivät aina itsekään ymmärrä miksi. He haluaisivat olla samanlaisia kuin johtajansa Näätä Pomo ja pyrkivät tottelemaan tämän jokaista käskyä – oli kyse sitten nauramisesta oikealla hetkellä, muiden kiusaamisesta tai tyylistä.

Share Project :