Teatteri Tuike Teatteri Tuike
lokakuu 2021
ma ti ke to pe la su
     
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Valokeilassa Koillinen

 

Valokeilassa Koillinen on Teatteri Tuikkeen, Helsingin Kaupunginteatterin, Zodiak-Uuden tanssin keskuksen ja Pohjois-Helsingin Bändikoulun yhteinen kolmivuotinen hanke, jonka tehtävänä on lisätä taide- ja kulttuuritarjontaa Tapanilan, Tapulikaupungin, Suutarilan, Siltamäen ja Puistolan kaupunginosissa vuosina 2019-2021.

Hankkeen keskiössä on vuorovaikutus alueen asukkaiden ja hankkeen välillä. Hanke kutsuu kaikki alueen asukkaat osallistumaan taidetoimintaan ei pelkästään katsojina vaan myös tekijöinä. Toimijat yhdessä ja erikseen jalkautuvat työskentelemään asuinympäristöihin lähelle asukkaiden arkea, ulos perinteisistä teatteri- ja esitystiloista.

Teatteri Tuike jatkaa vuonna 2020 lapsille ja nuorille suunnattua taidetoimintaa, tutkien taidetyöpajoissa yksilön suhdetta kotiin, asuinpaikkaan ja maailmaan. Tuike myös jalkautuu alueelle erilaisten osallistavien taidekonseptien kanssa, joissa taidetta tehdään yhdessä paikallisten asukkaiden kanssa.

Hanke on osa Helsingin mallia, joka kuuluu kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaan.

Tältä sivulta saat lisätietoa Tuikkeen toiminnasta hankkeessa. Koko hankkeesta voit lukea lisää osoittesta Valokeilassa Koillinen -hankkeen sivuilta.

 


 

HANKKEEN TYÖNTEKIJÄT

Markku Ihamäki & Marjaana Veikkanen

 

Markku on Teatteri-ilmaisun ohjaaja ja Teatteri Tuikkeen jäsen. Markku aloitti hankevastaavana syksyllä 2020 Ann-Mari Ohtamaan siirryttyä opintojen pariin. Marjaana tuli mukaan samaan aikaan ja aloitti hankkeessa Markun työparina. Nelikymppisyyden ja Tuikkeen lisäksi Marjaanaa ja Markkua yhdistää vuosien kokemus nuorisotyöstä.

Markku

Viihdyn mainiosti yksin mökillä, sieniä poimien ja maailmaa ihmetellen. Toisaalta huomaan kuitenkin usein kaipaavani yhteisöä ja yhdessä tekemistä. Taiteesta ja varsinkin teatterista on muodostunut minulle innostava kohtaamispaikka, missä havainnoida ja tutkia ympäröivää todellisuutta. Parhaimmillaan taide on silloin, kun voi jakaa sen tuottaman elämyksen tai erityisen kokemuksen toisten ihmisten kanssa.

Marjaana

Olen tehnyt soveltavan taiteen parissa töitä ohjaajana vuodesta 2007. Innostun ihmisten tarinoista, taiteen tekemisestä yhdessä ja ympäristön havainnoinnista. Ajattelen, että jokaisella on ainutlaatuinen tapansa olla ja ilmaista itseään ja koen olevani etuoikeutettu saadessani olla ihmisten luovuuden äärellä. Olen koulutukseltani Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) ja Kuvataiteilija (YAMK). Saan voimaa luonnosta, taiteen eri muodoista ja syvällisistä keskusteluista.

 


Share Project :

  • Categories:
  • Share Project :