Teatteri Tuike Teatteri Tuike

Teatteri Tuike toteuttaa osana Valokeilassa Koillinen -hanketta aistiteatteriesityksen nimeltä Aistikahvila. Lisäksi lauantaina 18.9.21 klo 16-20 järjestetään Siansaksasta Siltamäkeen ja muita kuunnelmia -ääniteosten ilta, joka kokoaa Teatteri Tuikkeen kuunnelmia ja ääniteoksia vuosilta 2019-2020. Teoksia on ollut toteuttamassa mm. Tapanilan ja Siltamäen alakoulujen oppilaat. Tapahtuma järjestetään Tuikkeella ja siihen on vapaa pääsy.

Aistikahvila Tapanilan kylätilan (Veljestenpiha 9) pihalla pe 17.9.-26.9.2021

Aistikahvila on mielentila, muistojen, tunteiden ja erilaisten maailmojen kohtauspaikka, joka vie sinut sinne mihin et edes tiennyt kaipaavasi. Aistikahvilan on toteuttanut Teatteri Tuikkeen yhteisöteatteriryhmä, joka on koottu Tapanilan ja lähialueiden asukkaista. Teos on syntynyt ryhmän ideoiden ja ajatusten pohjalta, sekä saanut laajasti innoitusta Tapanilan ja koillisen Helsingin elämästä. Suurimpana inspiraationa tekijöiden omat tarinat, muistot ja havainnot todellisuudesta ja toden rajoista. Aistikahvila yhdistelee kuunnelmaa sekä moniaistista teatteria ja se koetaan silmät peitettyinä.

Esitys ei sovi aistiyliherkille eikä sitä suositella alle 12-vuotiaille. Esitykseen on vapaa pääsy. Esityskielenä suomi.

Suosittelemme lippuvarauksen tekemistä etukäteen, pystymme ottamaan yhteen näytökseen ainoastaan 20 ihmistä. Varaukset osoitteesta: markku.ihamaki@teatterituike.fi

Teos toteutetaan osana Valokeilassa koillinen -hanketta ja se on mukana myös Paikallismaisemia -taidefestivaaleilla.

Ryhmän ohjaajina ovat toimineet Tuikkeen yhteisötaiteilijat Markku Ihamäki, Marjaana Veikkanen ja Veera Aaltonen. Työryhmän jäsenet: Lotta Harsi, Jonna Virtanen, Sinikka Lakkinen, Ami Belhaj, Sallamaari Rapo, Päivi Toivonen, Ulla Kantanen ja Ville Vieno. Äänisuunnittelu: Miika Elmgren.

Ensi-ilta Tapanilan kylätilan pihalla perjantaina 17.9. klo 19:00

Muut esitykset
Su 19.9. klo 17:00 (LOPPUUN VARATTU)
Ti 21.9. klo 19:00
Ke 22.9. klo 19:00 (LOPPUUN VARATTU)
To 23.9. klo 19:00
Pe 24.9. klo 19:00
Su 26.9. klo 17:00

Aistikahvila koetaan osittain katetussa ulkotilassa ja sen kesto on noin 45 minuuttia.

Tulethan vain terveenä paikalle. Huomioithan myös, ettei esitystilassa ole saniteettitiloja tai narikkaa. Esitystila on esteetön.

HUOM! Katsomossa tulee helposti vilu ja ensimmäisten yleisökommenttien perusteella uskallammekin suositella lämpimästi toppatakki, pipo ja hanskat -yhdistelmää!

17.9.2021VALOKEILASSA KOILLINEN

Valokeilassa Koillinen on Teatteri Tuikkeen, Helsingin Kaupunginteatterin, Zodiak-Uuden tanssin keskuksen ja Pohjois-Helsingin Bändikoulun yhteinen kolmivuotinen hanke, jonka tehtävänä on lisätä taide- ja kulttuuritarjontaa Tapanilan, Tapulikaupungin, Suutarilan, Siltamäen ja Puistolan kaupunginosissa vuosina 2019-2021.

Hankkeen keskiössä on vuorovaikutus alueen asukkaiden ja hankkeen välillä. Hanke kutsuu kaikki alueen asukkaat osallistumaan taidetoimintaan ei pelkästään katsojina vaan myös tekijöinä. Toimijat yhdessä ja erikseen jalkautuvat työskentelemään asuinympäristöihin lähelle asukkaiden arkea, ulos perinteisistä teatteri- ja esitystiloista.

Hanke on osa Helsingin mallia, joka kuuluu kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaan.

Hankkeesta voit lukea lisää osoittesta Valokeilassa Koillinen -hankkeen sivuilta.

HANKKEEN TYÖNTEKIJÄT

Markku Ihamäki on Teatteri-ilmaisun ohjaaja ja Teatteri Tuikkeen jäsen. Markku aloitti hankevastaavana syksyllä 2020 Ann-Mari Ohtamaan siirryttyä opintojen pariin. Marjaana Veikkanen tuli mukaan samaan aikaan ja aloitti hankkeessa Markun työparina. Nelikymppisyyden ja Tuikkeen lisäksi Marjaanaa ja Markkua yhdistää vuosien kokemus nuorisotyöstä.

Markku

Olen sekoitus erakkoa ja hyvinkin sosiaalista ihmistä. Viihdyn yksin mökillä päiviä, sieniä poimien ja maailmaa ihmetellen. Samaan aikaan huomaan kuitenkin kaipaavani yhteisöä ja yhdessä tekemistä. Taiteesta ja teatterista onkin muodostunut minulle kohtaamispaikka missä havainnoida ja tutkia maailmaa, sekä inspiroitua tarinoista ja ihmisistä. Vaikka lähtökohdat taiteeseen ovat usein itsekkäitä, niin oleellisinta on kuitenkin toisten kanssa yhdessä jaettu kokemus.

Marjaana

Olen tehnyt soveltavan taiteen parissa töitä ohjaajana vuodesta 2007. Innostun ihmisten tarinoista, taiteen tekemisestä yhdessä ja ympäristön havainnoinnista. Ajattelen, että jokaisella on ainutlaatuinen tapansa olla ja ilmaista itseään ja koen olevani etuoikeutettu saadessani olla ihmisten luovuuden äärellä. Olen koulutukseltani Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) ja Kuvataiteilija (YAMK). Saan voimaa luonnosta, taiteen eri muodoista ja syvällisistä keskusteluista.