Teatteri Tuike Teatteri Tuike

Toista

SANATON KOMEDIA PARISUHTEESTA


ESITYSKAUSI SIIRTYY NÄYTTELIJÄN LOUKKAANTUMISEN TAKIA.
Ilmoitamme uuden esityskauden ajankohdasta mahdollisimman pian. Olemme yhteydessä kaikkiin jo lipun ostaneisiin.


Kaksi loppuunmyytyä esityskautta takana ja kolmas edessä!

Syksyn 2018 esitykset myynnissä NYT!

 

Nina Rinkisen käsikirjoittama ja ohjaama ”Toista” on sanattoman teatterin keinoin tehty parisuhdekuvaus, joka sais ensi-iltansa vuonna 2004 ja palasi Teatteri Tuikkeen näyttämölle vuonna 2017. Näytelmän lähtökohtina ovat olleet animaatiomaisuus, fyysinen ilmaisu ja toisto.

Näytelmä käynnistyy rutiinien valtaamalla arkiaamulla. Aamusta toiseen asiat toistuvat samaa kaavaa noudattaen, kunnes odottamaton tapahtuma suistaa rutiinit raiteiltaan. Mitä tapahtuu suhteessa, kun toinen haluaa muutosta ja toinen haluaa säilyttää turvallisen ja totutun?

Esityksen teemoja ovat uskottomuus, tyytymättömyys sekä seksuaalisuus. Esitys käyttää monipuolisesti hyväkseen teatterin eri muotoja kuten mimiikkaa, varjoteatteria ja fyysistä teatteria. ”Toista” on esityksenä tyylitelty, värikäs sekä yksinkertainen kokonaisuus.

”Nina Rinkisen ja Kimmo Tähtivirran yhteispeli lavalla on erinomaista. Rutiinien toisto sujuu kellontarkasti ja rytmitys toimii. Teema on ajaton ja esitys myös kuvaa naisen seksuaalisuutta raikkaasti ja syyllistämättä. Sanaton esitys ei kaipaa dialogia tuekseen, se on todennäköisesti jopa paljon parempi näin. ”Kujerruksia blogi.

Rooleissa: Kimmo Tähtivirta ja Nina Rinkinen


KANSAINVÄLISET ESITYKSET

  • Setkani-Encounter” Kansainväliset teatterikoulujen festivaalit Brno, Tsekki, 5.-9.4.2005. Esitys sai todella hienon vastaanoton; yleisö taputti näyttelijät takaisin lavalle 11 kertaa – seisaaltaan. Miespääosanesittäjän, Kimmo Tähtivirta, palkittiin Paras miesnäyttelijä -palkinnolla, Marta Awardilla. Jury perusteli palkintoa seuraavasti: Loistava, tarkka roolityö, jossa käytetty monipuolisesti mimiikkaa, fyysistä näyttelijäntyötä sekä tunneilmaisua.
  • ”Reb Beats” Kansainvälinen monitaide festivaali Hrastnik, Slovenia 7.-11.6.2006. Toista oli festivaalien kehutuin ja katsotui esitys. Mm. Tsekkiläisen teatterin uudistaja Professori Ivan Vyskocil, joka harvoin kehuu näkemiään esityksiä, totesi Toistan olevan kokonaisvaltainen, viihdyttävä ja vaikuttava teos.
Syksyn 2018 esitykset:

21.9 / 22.9 / 28.9 /29.9 / 5.10 / 6.10 AINA klo 19.00

Menneet esitykset: 8.12 (ensi-ilta) ja 9.12., 23.3., 24.3., 30.3., 31.3.

Kesto: n. 45 minuuttia

LIPPUKAUPPAAN

Liput: 14/16€

Alennukseen oikeutettuja ovat opiskelijat, työttömät, eläkeläiset ja alan ammattilaiset.

Suositellaan yli 15 – vuotiaille.

Paikka: Tuikesali, Viertolantie 2. Aivan Tapanilan juna-aseman kupeessa, myös parkkipaikkoja löytyy pihamaalta!

 

 

 

Share Project :