Teatteri Tuike Teatteri Tuike

Toista

SANATON KOMEDIA PARISUHTEESTA

 

Vuonna 2004 ensi-iltansa saanut esitys saa nyt vuosien tauon jälkeen uusinta ensi-iltansa!

Nina Rinkisen käsikirjoittama ja ohjaama ”Toista” on sanattoman teatterin keinoin tehty parisuhdekuvaus. Näytelmän lähtökohtina ovat olleet animaatiomaisuus, fyysinen ilmaisu ja toisto.

“Toista“ on myös tutkimus ajan ja toiston käytöstä. Näytelmä käynnistyy rutiinien valtaamalla arkiaamulla. Aamusta toiseen asiat toistuvat samaa kaavaa noudattaen, kunnes odottamaton tapahtuma suistaa rutiinit raiteiltaan. Mitä tapahtuu suhteessa, kun toinen haluaa muutosta ja toinen haluaa säilyttää turvallisen ja totutun?

Esityksen teemoja ovat uskottomuus, tyytymättömyys sekä seksuaalisuus. Esitys käyttää monipuolisesti hyväkseen teatterin eri muotoja kuten mimiikkaa, varjoteatteria ja fyysistä teatteria. ”Toista” on esityksenä tyylitelty, värikäs sekä yksinkertainen kokonaisuus.

Rooleissa: Kimmo Tähtivirta ja Nina Rinkinen

KANSAINVÄLISET ESITYKSET

  • Setkani-Encounter” Kansainväliset teatterikoulujen festivaalit Brno, Tsekki, 5.-9.4.2005. Esitys sai todella hienon vastaanoton; yleisö taputti näyttelijät takaisin lavalle 11 kertaa – seisaaltaan. Miespääosanesittäjän, Kimmo Tähtivirta, palkittiin Paras miesnäyttelijä -palkinnolla, Marta Awardilla. Jury perusteli palkintoa seuraavasti: Loistava, tarkka roolityö, jossa käytetty monipuolisesti mimiikkaa, fyysistä näyttelijäntyötä sekä tunneilmaisua.
  • ”Reb Beats” Kansainvälinen monitaide festivaali Hrastnik, Slovenia 7.-11.6.2006. Toista oli festivaalien kehutuin ja katsotui esitys. Mm. Tsekkiläisen teatterin uudistaja Professori Ivan Vyskocil, joka harvoin kehuu näkemiään esityksiä, totesi Toistan olevan kokonaisvaltainen, viihdyttävä ja vaikuttava teos.
Esitykset:
8.12. klo 19.00
9.12 klo 19.00

Kesto: n. 45 minuuttia

LIPPUKAUPPAAN

Liput: 14/16€

Paikka: Tuikesali, Viertolantie 2. Aivan Tapanilan juna-aseman kupeessa, myös parkkipaikkoja löytyy pihamaalta!

 

LIPPUKAUPPAAN

 

 

Share Project :