Teatteri Tuike Teatteri Tuike

Toista

SANATON KOMEDIA PARISUHTEESTA

Vuonna 2004 ensi-iltansa saanut esitys sai uusinta ensi-iltansa joulukuussa 2017 ja nyt yleisön pyynnöstä olemme järjestäneet maaliskuulle 2018 lisäesityksiä!

 

Nina Rinkisen käsikirjoittama ja ohjaama ”Toista” on sanattoman teatterin keinoin tehty parisuhdekuvaus. Näytelmän lähtökohtina ovat olleet animaatiomaisuus, fyysinen ilmaisu ja toisto.

Näytelmä käynnistyy rutiinien valtaamalla arkiaamulla. Aamusta toiseen asiat toistuvat samaa kaavaa noudattaen, kunnes odottamaton tapahtuma suistaa rutiinit raiteiltaan. Mitä tapahtuu suhteessa, kun toinen haluaa muutosta ja toinen haluaa säilyttää turvallisen ja totutun?

Esityksen teemoja ovat uskottomuus, tyytymättömyys sekä seksuaalisuus. Esitys käyttää monipuolisesti hyväkseen teatterin eri muotoja kuten mimiikkaa, varjoteatteria ja fyysistä teatteria. ”Toista” on esityksenä tyylitelty, värikäs sekä yksinkertainen kokonaisuus.

Rooleissa: Kimmo Tähtivirta ja Nina Rinkinen

KANSAINVÄLISET ESITYKSET

  • Setkani-Encounter” Kansainväliset teatterikoulujen festivaalit Brno, Tsekki, 5.-9.4.2005. Esitys sai todella hienon vastaanoton; yleisö taputti näyttelijät takaisin lavalle 11 kertaa – seisaaltaan. Miespääosanesittäjän, Kimmo Tähtivirta, palkittiin Paras miesnäyttelijä -palkinnolla, Marta Awardilla. Jury perusteli palkintoa seuraavasti: Loistava, tarkka roolityö, jossa käytetty monipuolisesti mimiikkaa, fyysistä näyttelijäntyötä sekä tunneilmaisua.
  • ”Reb Beats” Kansainvälinen monitaide festivaali Hrastnik, Slovenia 7.-11.6.2006. Toista oli festivaalien kehutuin ja katsotui esitys. Mm. Tsekkiläisen teatterin uudistaja Professori Ivan Vyskocil, joka harvoin kehuu näkemiään esityksiä, totesi Toistan olevan kokonaisvaltainen, viihdyttävä ja vaikuttava teos.
Kevään 2018 esitykset:
23.3. klo 19.00
24.3. klo 19.00
30.3. klo 19.00
31.3. klo 19.00

Menneet esitykset: 8.12 (ensi-ilta) ja 9.12.LIPPUKAUPPAAN

Kesto: n. 45 minuuttia

LIPPUKAUPPAAN

Liput: 14/16€

Paikka: Tuikesali, Viertolantie 2. Aivan Tapanilan juna-aseman kupeessa, myös parkkipaikkoja löytyy pihamaalta!

 

 

 

Share Project :