Teatteri Tuike Teatteri Tuike

Pieni tulitikkutyttö

Aistiteatteria kaikenikäisille

Teatteri Tuike herättää klassikon uudella tavalla henkiin tuoden sen kirjaimellisesti iholle! Yleisö kokee esityksen silmät peitettyinä muilla aisteillaan.

Tunnelmallinen aistiteatteriesitys sopii myös näkövammaisille katsojille, eikä tarvitse kuvailutulkkausta. 

Pieni tulitikkutyttö on vaikuttava ja kokonaisvaltainen elämys, josta jokainen katsoja voi nauttia täysipainoisesti. Se on enemmän kuin pelkkä kuunnelma ja hyödyntää monipuolisesti kuulo-, haju-, tunto- ja makuaistia näköaistin sijaan.

Esityksen teemaksi on nostettu elämästä ja pienistä asioista nauttiminen, jota myös käytettävät aistielämykset tukevat. Vaikka sadun tulitikkutyttö kuolee, ei tarina ole tragedia, vaan kuolema halutaan näyttää luonnollisena jatkumona elämälle.

Esitys ei sovellu hajusteyliherkille henkilöille.

Esitys on suunnattu 6-100-vuotiaille. Esitykseen mahtuu kerrallaan 30 henkilöä. Esityksen kesto on 30 minuuttia.

Näytelmä on tilattavissa myös ruotsinkielisenä!

Esityksestä sanottua

”Tämä oli ensimmäinen kerta minulle aistiteatterissa ja varmasti monelle muullekin yleisön edustajalla. Silmien peittäminen tuntui ensin kummalliselta, mutta siihen tottui melkoisen äkkiä ja sen jälkeen pystyi nauttimaan esityksestä. — istiteatteri oli kiinnostava uusi kokemus ja erityisesti ihastelimme esityksen kolmiulotteisuuden tuntua. Vaikka istuimme siipan kanssa eri puolilla salia, kuuluivat äänet hyvin kaikkialle ja esimerkiksi hajusteiden levitys tuntui sujuvan jopa taianomaisesti, sillä yleisön edessä liikkuvien esiintyjien askelten ääniä ei esimerkiksi tullut aistittua lainkaan. Huikeaa.”
Kujerruksia-blogi 8.12.2013

Draamatyöpaja

Esityksen yhteyteen on mahdollista tilata lapsille draamatyöpaja. Työpajassa tutkitaan erilaisia aistihavaintoja esityksen materiaaleja ja laitteita käyttäen sekä käsitellään esityksestä nousseita ajatuksia helppojen fyysisten harjoitteiden avulla ja keskustelemalla. Työpajan kesto 45 min.

Tilaa esitys

Esitys on tilattavissa kouluihin, päiväkoteihin, tapahtumiin ja niin edelleen tai se voidaan toteuttaa Teatteri Tuikkeella Tapanilassa. Kysy lisätietoja ja tarjous ensisijaisesti osoitteesta info(@)teatterituike.fi tai puhelimitse tuottaja Pauliina Alangolta numerosta 044 977 3941.

Share Project :